1500 бута, традиции и майстори: Празникът на еленския бут в Елена е в разгара си!

Хиляди се стичат към Елена за Празника на еленския бут, който започна вчера и ще продължи до утре

1
2689
Празник в Елена
Празник в Елена. Снимка: Празник На Еленския Бут, Facebook

Хиляди се стичат към Елена за Празника на еленския бут, който започна вчера и ще продължи до утре. Очаква се през празничните дни майстори на деликатеса да демонстрират кулинарните си способности. Домакините са приготвили над 1500 еленски бута. Те коментират, че тайната в уникалния вкус се крие в тънкостите в приготвянето на свинското месо.

Пенчо Трухчев е потомствен майстор. Той споделя пред „БНР“, че месото е българско, а единственият консервант, който се използва е солта. Еленският бут зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчаква се поне година – година и половина. Ценители на деликатеса препоръчват той да се реже тънко.

Богата фолклорна програма, песни и танци съпровождат празника.

От ОПУ-Велико Търново увериха, че пътят между Лясковец и Елена ще бъде отворен за празника.

Рекорден интерес към Празника на еленския бут – хиляди изпълниха улиците на Елена

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 1500 бута, традиции и майстори: Празникът на еленския бут… […]