Светлинна сигнализация предупреждава шофьорите за трамваи в София

0
161
Трамвай
Снимка: Столична община

Нова система ще предупреждава шофьорите при приближаване на трамвайна мотриса към кръстовището на Руски паметник в столицата. Тя се задейства от светлинна сигнализация, съобщиха от Столичната община.

Светлинната сигнализация е 2 вида. Едната е светлинна секция с премигаща оранжева светлина от двете страни на пътното платно в зоната преди кръстовището с релсовия път. Другата е светлинна сигнализация, която е вградена в пътното платно и е на подхода преди релсовия път. Така ще се достигне по-висока степен на безопасност, защото ще се отстраняват негативните ефекти в зоните на конфликтните точки. От Общината уточниха, че това е необходимо при ограничената видимост на водачите към идващите трамвайни мотриси.

Предложението за допълнителната светлинна сигнализация е било направено от заместник-кмета по транспорта Кристиан Кръстев. Проектът за допълнителна сигнализация и обезопасяване на кръстовището е било разработено от Столичната община. То е било разгледано на няколко заседания на консултативния съвет по пътна безопасност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments