Стари морски вълци, ветроходци, гребци и мотористи се събират на рибена чорба край брега на Дунав. Всяка година по традиция така посрещат хубавото време, а тази празникът им съвпада с Великден, предава „NOVA“.
Организаторът на събитието е Теодор. Той споделя, че случайно денят е съвпаднал с Възкресението.
„Винаги отбелязваме затоплянето на времето по този начин – с традиционна силистренска рибена чорба. Очакваме гости от близки и далечни градове. Тук сме цял ден.“
Местните жители твърдят, че най-хубавата и вкусна рибена чорба става с вода от Дунав. Майстор-готвачът Веско разкрива тайната зад добре приготвената чорба:
„Най-хубавата чорба става с разна риба – има шаран, сом, толстолоп, мряна. Характерно за чорбата е девисила, който се слага накрая.“