Как се подготвя бизнесът за новите COVID мерки?

0
24
Локдаун
Локдаун. Снимка: Pixabay

Новите ограничителни мерки влизат в сила от 7 септември и става много актуален въпросът как да се подготвя бизнесът за тях. Предвиждат се вече редица масови протести из цялата страна. Причината е, че са засегнати много бизнеси. Така например фитнесите ще работят на 30% от капацитета си, а заведенията – до 22:00 часа.

Мартин Гачев, който е управител на фитнес зала, обяви пред „NOVA“, че за него това е частичен локдаун. Същият, който го е имало и преди две години. Те подготвят протест, защото няма как да си позволят да работят при този капацитет, без да има обезщетения за това от държавата. Гачев беше категоричен, че ще направят демонстрация, защото искат да функционират.

Светла Йорданова от своя страна е на мнение, че новите ограничителни мерки засягат най-много музеите. Тя каза, че на „Царевец“ е напълно възможно да се разхождате без маска, защото може да бъде спазвана необходимата дистанция от 1,5 метра и да няма струпване на много хора на едно и също място. Но емблематичните музеи на открито ще бъдат отворени и хората могат да ги посещават.

Друг важен въпросът е дали по морето ще се наложи сезонът да бъде преждевременно закрит заради новите мерки. Според Георги Димитров те ще доведат до много сериозен отлив на туристи и причината за това, че има несигурност около решенията, които се взимат. Той съобщи, че много туристи от Румъния вече са отменили своите почивки.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments