Поромански: Не ми е оказван политически натиск за уволнението на Асен Балтов

0
49
Професор Иван Поромански
Професор Иван Поромански. Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Директорът на „Пирогов“ проф. Иван Поромански е категоричен, че не му е оказван политически натиск да уволни проф. Асен Балтов. Той обясни пред „bTV“, че е била направена подробна проверка на трудовото досие на Балтов и там са били открити множество нарушения. Има нарушение на етичните правила на болницата и неспазване на трудовото законодателство

Когато Поромански е станал директор на „Пирогов“ на него му е била връчена докладна записка от проф. Енчев, който е приятел на Балтов. Там се предлагало Балтов да стане ръководител на операционния блок и докладната записка била подписана и от самия Балтов. Така той назначавал сам себе си. От този момент е започнала проверка на досието.

По думите на Поромански това, което Балтов е изнесъл в медиите, е само за дните, които трябва да се платят. А цялата заповед за уволнение е три страници и половина. Самото уволнение пък било направено според българското законодателство. Така според Поромански е редно Балтов да покаже цялата заповед за уволнение.

Директорът на „Пирогов“ каза още, че очаква Балтов да оспорва заповедта пред съда. Но самият той нямал никакво съмнение, че трябва да го освободи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments