Икономист: Големият проблем е, че политиците се целят в неща, които звучат хубаво, и пренебрегват бизнеса

0
23
Бизнес
Бизнес. Снимка: Pixabay

Някои политици имат странно залитане за това България да се превърне в някакъв хъб. Привлекателни са твърденията, които се чуваха през годините, че ще бъдем технологичен такъв. Трябва обаче да бъдем и реалисти. Темата коментира Калоян Стайков, икономист от Института за енергиен мениджмънт.

Пред „БНР“ той заяви, че големият проблем са леко наивните представи и цели на голяма част от представителите в политиката. Те се стремят към добре звучащи идеи, без реално да имат предвид работещия в страната бизнес. Стремеж, изобразяващ нагледно как губим питомното, когато гоним дивото. 

Стайков разгледа въпроса във връзка с първата част на преговорите между „Продължаваме промяната“ /ПП/, „Демократична България“ /ДБ/, „Има такъв народ“ /ИТН/ и БСП. за съставяне на правителство по конкретни области.

Икономистът е на мнение, че разделителните линии ще са вследствие на това, че има известни разминавания между партиите. Има и сериозен казус в ползваните инструменти от политическите формации. Това стана очевидно по време на проведените разговори на тема „Енергетика“, категоричен е Стайков.

Калоян Стайков е забелязал, че при дискусиите политиците се насочват към нещо, което е или много далеч в бъдещето, като ядрената енергетика през 2045-2050 година, или е съвсем краткосрочно.

Според него дискусиите вчера са преминали във формат „за всеки по нещо, за да може всеки да се припознае в тези разговори“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments