Антрополог: Има възможност да сме се предоверили на младите управляващи

0
20
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Архив

Има очакване поколението, което сега е между 30 и 40 да поеме управлението. Решихме, да дадем властта на тях, но има възможност да сме се предоверили.“

Това заяви социалният антрополог Харалан Александров. Според него тепърва ще се установи дали ще могат да се справят с взимането на трудни решения. Той посочи, че едни от тях са за Република Северна Македония и за конфликта Русия-Украйна.

Александров счита, че ДПС е определяща партия и те подкрепят младите. Той коментира пред „NOVA“:

Старите политици по-скоро ще подкрепят младите, но предстои да разберем дали могат да съграждат, защото засега са успешни в разрушаването.

Мария Капон от „Изправи се.БГ, ние идваме“ е категорична, че възрастта не е гаранция за успех или неуспех. Според нея е важно да може да се правят реформи. По думите й обаче има хора, които нямат необходимата квалификация. Тя подчерта, че е нормално народните представители да са притеснени на парламентарната трибуна, независимо от това дали са млади или стари. Капон уточни:

100 дни толеранс за новите управляващи няма да има, поне от страна на „Изправи се.БГ, ние идваме“. Старите лъвове знаят много повече, но трябва да подкрепят и младите, защото това не е лесно занятие. Предстои да видим какво ще даде тази младост.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments