72-годишен отива на съд за причиняване на смъртта на трима души при катастрофа в Пловдивско

0
172
Прокуратура
Прокуратура. Снимка: Прокуратура на Република България

72-годишният И.К. отива на съд за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Инцидентът е станал на 5 май 2019 година на пътя между Пловдив и Асеновград. Мъжът е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ и според прокуратурата е нарушил правилата за движение.

Така той е причинил произшествието, при което са загинали трима душиС.Г. на 66 г., 42-годишната Р.А. и 63-годишната В.Ч. Я.Г. пък е получила средна телесна повреда

На 5 май 2019 година обвиняемият И.К. се придвижвал с лекия автомобил „Мерцедес“ от Асеновград към Пловдив. Част от отсечката била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за движение и една аварийна.

В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „Тойота Корола“, управляван от Г.А. В него се намирали четирима пътнициедин мъж – С.Г., и три жени – Р.А. и В.Ч. и Я.Г. Те отивали в храм в Асеновград, за да присъстват на сключване на църковен брак.

Към 11:00 часа обвиняемият И.К. предприел изпреварване, малко след което без да сигнализира внезапно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. С лекия автомобил „Мерцедес“ той ударил металната предпазна мантинела и предната дясна част на насрещно движещата се „Тойота“. Водачът й Г.А. отклонил колата, но не успял да избегне удара.

Обвиняемият И.К. е управлявал лекия автомобил „Мерцедес“ със скорост 80 км/ч, която е надвишавала с 20 км/ч разрешената в този участък, според автотехническата експертиза. Освен това причина за катастрофата е навлизане в насрещната лента на лекия автомобил „Мерцедес“, без да има необходимост от изпреварване или заобикаляне.

Наказанието, което е предвидено от закона, за престъплението, в което е обвинен И.К., е от 3 до 15 г. лишаване от свобода, съобщиха още от държавното обвинение. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments