Пускат за обществено обсъждане правилата за възлагане на дейности по МВУ

0
45
Асен Василев
Асен Василев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Публикуван е за обществено обсъждане до 21 април проект на Постановление на МС /ПМС/ за определяне на правилата за възлагане на дейности по инвестиции от крайни получатели на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост /МВУ/, предават от „БТА“.

Целта е да бъде осигурена резултатна и адекватна подкрепа във финансов план. Тя ще има ролята да ускори прилагането на устойчиви реформи, както и публичните инвестиции в страните членки на Евросъюза. Това е заявил вицепремиерът Асен Василев.

Един от важните критерии за изпълнение е да бъдат защитени интересите на ЕС откъм финансова гледна точка. Друго условие е да бъдат взети мерки, с които да се осигури възпрепятстването, коригирането и разкриването на схеми с измамен и корупционен замисъл.

В този ред на мисли следва да бъдат измислени и приети правила за възлагане на дейности по инвестиции от крайни получатели, които не са възложители по Закона за обществените поръчки, уточни Василев. 

Асен Василев допълва, че способът е лесно разпознаваем и приложим от участниците на икономическата сцена у нас. Това от своя страна ще доведе до намаляване на стресовите ситуации в системата от въвеждането и прилагането на нови правила, заключи вицепремиерът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments