Изненада: ОИК Кюстендил отказа да прекрати правомощията на двама кметове!

0
544
Община Кюстендил
Снимка: Община Кюстендил

Общинската избирателна комисия в Кюстендил отказа да прекрати правомощията на двама кметове. Те оглавяват управлението на селата Жабокрът и Долна Гращица, предаде „БНР“. Това са Юлиян Максимов и Екатерина Николова

Техните правомощия трябва да бъдат прекратени, защото към деня на полагането на клетва, те все още са били съдружници и в управителните органи на дружество с ограничена отговорност и на кооперация. Решението на избирателната комисия може да бъде обжалвано в 7-дневен срок. 

В ОИК-Кюстендил са постъпили писма по въпроса от председателя на Общинския съвет Димитър Велинов за нарушението на двамата кметове. Те самите били подали заявление, с които са уведомили, че има несъвместимост. Максимов дори бил управител на дружество, а Николова – на кооперация. 

От своя страна Общинската избирателна комисия е получила отговор от Агенцията по вписванията. Потърсени са били разяснения и от кметовете на двете населени места. 

Въпреки всичко това ОИК-Кюстендил излиза със становище, че не може да се твърди категорично, че са налице всички предпоставки за предсрочно прекратяване на пълномощията на двамата кметове. Юристи са точно на обратното мнение. 

Намериха труп на жена край жп линията на гарата в Кюстендил

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments