„Единение“-Бургас организира подписка за изграждане на комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти

3
6309
Комбинирана алея в Бургас
Комбинирана алея в Бургас. Снимка: Скрийншот

ПП „Единение“-Бургас стартира инициатива за събиране на подписи с цел изграждане на нова комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти. Подписката ще се проведе днес от 17:30 до 18:30 часа на паркинга пред „Сакса Бийч“.

Целта на тази инициатива е да се събере голяма гражданска подкрепа, която да позволи през септември да бъде внесена докладна записка в Общинския съвет. Предложението е за изграждане на алея, която да осигури безопасно и екологично трасе за любителите на спорта и приключенията, извън натоварения трафик, шум и замърсяване на града.

Новата 16 километрова алея ще свързва Парк „Минерални бани“, Зоопарк „Бургас“ и Лодкостоянка „Ъгъла“. Проектът предвижда връзка между кварталите „Банево“, „Ветрен“, „Рудник“ и „Черно море“, както и със съществуващата алея, свързваща кв. „Сарафово“ с центъра на Бургас. В рамките на алеята ще бъдат изградени и шест къта за отдих, които ще осигурят удобни места за почивка на всички ползватели.

Организаторите на събитието канят всички граждани на Бургас да се присъединят към подписката и да подкрепят тази важна инициатива.

„Всеки е добре дошъл, а участниците могат да поканят и свои приятели и близки да се включат в подкрепа на проекта“, посочиха от партията пред Искра.бг.

ПП „Единение“ вярва, че с помощта на активните бургазлии ще успеят да осигурят необходимата подкрепа за реализирането на този проект, който ще допринесе за по-здравословен и активен начин на живот в морския град.

Амбициозна идея: Велоалея покрай Атанасовското езеро свързва Бургас с парк „Минерални бани“

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
теодор
теодор
4 месеци по-рано

Ако още не сте разбрали българина Биън Чен Джан ще стана евродепутат от Единение.

Ханко Брат
Ханко Брат
4 месеци по-рано

По удачно и належашо е да се направи изход от гробищен парк Бургас… Някъде към бивлия сервиз Лада! Влизаш от сегашния вход…. Изл7заш откъм сервиз Лада!

Ха ха@
Ха ха@
4 месеци по-рано

Чак някви тъпи нагласени работи