Ямбол чества Деня на Ботев с тържествено поклонение и церемонии

0
110
Паметник на Христо Ботев
Паметник на Христо Ботев. Снимка: Община Ямбол

На 2-ри юни Ямбол ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за национално освобождение и независимост на България с общоградско поклонение и полагане на венци и цветя. Събитието ще започне в 10:00 часа пред паметника на Христо Ботев, разположен в двора на Професионалната гимназия по земеделие, носеща името на поета-революционер.

В тържествената церемония ще вземат участие представители на общински и държавни институции, ученици и учители от различни училища в града, както и културни организации. Градският духов оркестър към Народно читалище „Съгласие-1862“ ще изпълни патриотични мелодии, създаващи атмосфера на почит и уважение. Театрална група „Палечко“ към Общинския детски комплекс ще представи специална програма, посветена на живота и делото на Христо Ботев.

В 12:00 часа в цялата община Ямбол за 2 минути ще бъдат включени сирените. Те ще ознаменуват почитта към Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Гражданите са приканени да запазят спокойствие, да спрат на място и да склонят глава в знак на уважение. Това е традиция, провеждана в изпълнение на решение на Министерския съвет, с което 2-ри юни е обявен за Ден на Ботев.

Община Ямбол призовава всички свои граждани да се присъединят към поклонението и церемониите, като покажат своето уважение и признателност към героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Заедно можем да запазим жив спомена за тях и да предадем патриотичния дух на бъдещите поколения.

По стъпките на Ботевата чета: Димитър Главчев подкрепя националния поход с допълнително финансиране

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments