Бивш заместник-директор на „Мини Марица-изток“ организира протест, затварящ международен път

0
610
Лош път
Лош път. Снимка: Pixabay, Архив

Предвижда се от 06:00 часа утре протест да затвори международен път за неопределено време. Демонстрацията е организирана от председателя на ИК „Обручище завинаги“ и бивш заместник-директор на „Мини Марица-изток“ д-р инж. Тенчо Кайряков, като се уточнява, че протестните действия ще обхванат:

  • гр. Гълъбово до Брикел кръговото кръстовище, южно от кръстовището със затваряне на пътната връзка, представляваща началото на пътя за ремонт;
  • края на посочения участък бензиностанция в началото на с. Мъдрец;
  • вътрешен общински път между р-к „Трояново-1″ и р-к „Трояново- 3″.

Протестът е във връзка с обещаният от Агенция „Пътна инфраструктура“ основен ремонт на 15,7 км от път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – п.к. Обручище (Раднево – Гълъбово), който трябваше да започне през първото тримесечие на 2024 г.

Целта на демонстрацията е да стартира ремонтът на републикански път ІІІ- 5504/П/Искрица – Медникарово – Обручище/ПІ-554/, който според организатора е в ужасно състояние, има изровени дупки из цялото платно и компрометирани мостови съоръжения. Всеки ден по този път се пътува към Рудник „Трояново 3“, към ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“, завод КНАУФ в с. Медникарово и други частни фирми. Над 1000 автомобила, около 30 автобуса и изобщо хиляди работници и граждани, пътуват по посочения маршрут. Товарният трафик от посочените предприятия също е много голям.

„За да не създават неприятни и фатални ситуации, предприемаме описаните действия от наша страна, подкрепени от населението на селата по поречието на река Соколица.
Надяваме се, че след нашите протестни действия ще бъдат предприети незабавни мерки по започване на неотложен ремонт на посоченото място. Заявяваме, че протеста няма нищо общо с насрочените парламентарни и европейски избори и на 09.06.2024 г.“, категоричен е инж. Кайряков.

Финансов отчет: С 95% пада печалбата на ТЕЦ „Марица-изток 2“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments