Програма за Евро 2024 в петък: Ще играе ли Мбапе в едно от най-големите дербита в групите?

2
170
Килиан Мбапе
Килиан Мбапе тренира с маска. Снимка: Équipe de France de Football, Facebook

Два мача от група „D“ и един от група „E“ са включени в днешната програма на Европейското първенство по футбол в Германия. 

В първия сблъсък един срещу друг излизат отборите на Словакия и Украйна. В първия кръг украинците изненадващо загубиха с голяма разлика от Румъния и в момента се намират в дъното на класирането. Поради тази причина те се нуждаят от задължителна победа днес. Словаците от своя страна поднесоха най-голямата изненада в първия кръг, като успяха да победят Белгия, считани за един от най-силните отбори на турнира. При победа днес Словакия ще си гарантира класиране за следващата фаза. Въпреки моментното класиране, според специалисти Украйна все пак е фаворит в мача, тъй като разполага с по-класен състав.

Срещата ще се играе от 16:00 часа на стадион „Есприт Арена“ и ще бъде излъчван в ефира на „БНТ 1“.

Следва мачът между Полша и Австрия, които в първия кръг претърпяха загуби и имат по 0 точки в дъното на група „D“. Експертите дават предимство на отбора на Австрия, но признават, че мачът ще бъде сложен и за двата отбора. За „Дружина полска“ се очаква на терена довечера да излезе голмайсторът Роберт Левандовски, който пропусна първия мач поради контузия. В лазарата остават Пьотр Желински и Бартош Саламон. Точките и за двата отбора днес са много важни, като най-големите надежди са свързани с класирането като най-добрия трети отбор в групата.

Срещата ще се играе от 19:00 часа на Олимпиащадион в Берлин и ще бъде излъчвана в ефира на „БНТ 1“

Гвоздеят на програмата днес е от 22:00 часа, когато един срещу друг ще излязат отборите на Франция и Нидерландия. Голямата въпросителна е дали мегазвездата на „петлите“ Килиан Мбапе ще има възможност да играе, след ката носът му беше счупен в първата среща. Французите публикуваха снимка, на която се вижда, че Мбапе тренира със специална маска на лицето в цветовете на френското знаме. Дори без голмайстора си Франция е сочен за фаворит в срещата, тъй като има достатъчно класни състезатели и треньора Дидие Дешан може да си позволи ротации

Срещата ще се играе от 22:00 часа на стадион „Ред Бул Арена“ в Лайпциг и ще бъде излъчвана в ефира на „Diema“. 

Държавният глава обяви кога започват консултациите с партиите

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Жиру
Жиру
3 месеци по-рано

Франция ще е световен шампион, заложил съм много пари!

Жиру
Жиру
3 месеци по-рано
Reply to  Жиру

европейски де