Нова туристическа атракция в Русе: Откриват екопътека с пикник зона и наблюдение на птици

2
18460
Екопътека в Русе
Екопътека в Русе. Снимка: Община Русе

В неделя от 11:00 часа ще се състои официалното откриване на „Пътека на авлигата“ в местността под хижа „Приста“ в Русе, съобщиха от местната власт. Събитието е организирано от група доброволци, създали проекта „Здраве за парк Приста“ със съдействието на Община Русе. Проектът е подкрепен от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и е част от социално отговорната инициатива на голяма хранителна верига.

Наименованието на пътеката е вдъхновено от наличието на голям брой авлиги /вид птици/ в местността. Събитието ще бъде открито от зам.-кмета Енчо Енчев, а любителите на птици ще могат да се включат в организирано наблюдение с Ruse Bird Walks. В програмата на събитието са включени:

– Игри по ориентиране с карта
– Изненади и награди за най-активните участници
– Храна и напитки в пикник зоната.

Пикник зоната се намира близо до сцената, на която в миналото се провеждаше фестивалът „Златната гъдулка“. На място ще има и екип на Bulgaria Wants You, който ще заснеме събитието.

През последните две седмици доброволците от русенския филиал на „Лидл България“, със съдействието на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Комунални дейности“, облагородиха района, като го почистиха от отпадъци и избуяла растителност.

Община Русе осигурява безплатен транспорт за желаещите да посетят събитието. Автобусът ще тръгне в 10:30 часа от спирката на бившия Младежки дом /ул. „Хан Крум“, срещу павилионите с цветята/. Обратният курс ще бъде в 14:30 часа от паркинга на хижа „Приста“. Гражданите могат да ползват и обществения транспорт – линии 6 и 16.

Съвет към австралийците: Посетете тези забележителности в България, Германия, Испания и още 7 страни

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Нова туристическа атракция в Русе: Откриват екопътека … […]

trackback

[…] ден под хижа „Приста“ за откриването на новата „Пътека на авлигата“. Събитието бе уважено от кмета Пенчо Милков, […]