Венко Сабрутев: Манипулации целят да отблъснат нашите симпатизанти и да прикрият провалите на Борисов

0
77
Венко Сабрутев
Венко Сабрутев. Снимка: Venko Sabrutev, Фейсбук

Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ пусна пост в социалните мрежи по повод разпространението на невярна информация, свързана с коалицията и политическата ситуация в страната. Публикуваме го без редакторска намеса:

Забелязваме нова вълна на разпространение на лъжата, че ПП-ДБ преговаря с Възраждане за правителство. От вчера са активирани и контролираните от ГЕРБ и ДПС медии. Пределно ясно е, че това е лъжа. Ние сме проевропейска антикорупционна коалиция, а Възраждане са антибългарска и прокорупционна партия. Възраждане гласуваха корупцията на ГЕРБ и ДПС в 49-тото Народно събрание. И дума не може да става за партньорство с тях.

Ако Възраждане толкова много държат да правят общи политики с нас, може да подкрепят антикорупционното ни законодателство. Но защо го правят? Защо ни обвързват с Възраждане. Защо тиражират тези лъжи?

Много е просто. Целят две основни неща – отблъскване на нашите симпатизанти и отклоняване на общественото внимание от истински важните динамики:

Провалът на Борисов! За 7-ми (седми) пореден път Борисов не успя да сформира правителство. Това е огромен провал. Самият той разбира, че това доказва на обществото, че е изхабен лидер. Неспособен да привлече мнозинство.

Пеевски превзема ГЕРБ отвътре. Борисов губи контрол над знаковите си лица и партията си. Има много доказателства, че тази динамика се развива с невиждана скорост. Самият факт, че се налага на Борисов да отрича, потвърждава същото. Вчера Главчев потвърди, че той лично е назначил партийните функционери на ДПС за областни и зам.-областни управители. Делян Добрев хвали публично „отговорната позиция“ на ДПС. Видимо е, че Пеевски вече владее голяма част от депутатите на ГЕРБ.

Пеевски успешно навлиза и при избирателите на Борисов. В много феодализирани районни с традиционна подкрепа за ГЕРБ, на последните избори гласуваха за ДПС (където вота е контролиран и купен). Част от тези 150.000 загубени гласа на ГЕРБ са прелели в ДПС срещу съответната сума. Това е тенденция. На следващите избори Борисов ще загуби много повече гласове.

Борисов е под военна охрана. Специални части и снайперисти пазят дома му. С него се движат няколко коли съгледвачи. Явно е под пряка заплаха. Но всичкото това не трябва да излиза на показ, защото допълнително показва неговата слабост. Трябва му тема, която да махне светлината на прожекторите от самия него.

ДПС се разцепва. Вътрешните битки са на живот и смърт. Тази битка тепърва ще се развива. Няма да се размине без жертви.

На Борисов му трябва спасителен пояс. Защо Борисов ухажва Костадинов толкова много, чак до фазата да го нарече новия Пеевски? Има причина. Борисов приема Възраждане за своя спасителен пояс, но не може да си позволи да направи явно партньорство с тях, защото Боко е истински „евроатлантик“ (в кавички). За момента единствено ги ползва за гласуване на корупционните закони. За да прикрие заигравката с копейките, Борисов насочва вниманието на купените медии към нас. Така се ражда лъжата, че ПП-ДБ преговаря с Възраждане за правителство.

В политическия живот на страната тече разпределение на контролирания от мафията вот. Битката им е за власт и нашите пари.

Всички тези динамики няма да имат значение за нормалните граждани, ако на предстоящите избори гласуваме повече от тях и в следващото Народно събрание сме мнозинство. Имаме време за размисъл до септември.“

От туристическия бранш в Литва за България: Това е европейска дестинация, за която ще мечтаете да се върнете

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments