13-ият Капански събор завърши с концерт на Надя Казакова и много танци

0
78
Капански събор
Капански събор. Снимка: Община Разград

С концерт на фолклорната певица Надя Казакова и няколко реда хора на площада в Гецово завърши 13-ият Капански събор. Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците и гостите на събора, който се проведе днес в Гецово. От името на ръководството на Община Разград и на кмета Добрин Добрев, тя пожела на самодейците да продължават да съхраняват българските и капанските традиции и да ги предават на поколенията след нас.

Г-жа Иванова увери присъстващите, че Община Разград ще продължи да се старае всяка година да кани на Капанския събор гост-изпълнител, който да докосва душите и сърцата на зрителите. Тазгодишната изпълнителка беше Надя Казакова, известна от участието си в музикалния формат „Шоуто на Слави“, като призьорка от „Пирин фолк“ и като изпълнителка в ансамбъл „Филип Кутев“ и Ансамбъла на Въоръжените сили.

Надя Казакова започна концерта си с изпълнение на „Охридското езеро“ в аранжимент на „Ку-ку бенд“. И на тази, и на следващите песни от концерта й, площадът се изпълни с няколко реда хора, които танцуваха и се наслаждаваха на музиката.

Над 250 изпълнители от общините Разград и Кубрат в Разградска област, община Попово в Търговищка област и община Ветово в Русенска област взеха участие в 13-тото издание на традиционния Капански събор. Събитието се организира от Община Разград, Кметство Гецово, РЕКИЦ Читалища и НЧ „Просвета 1883“.

На площада в Гецово, освен столове на сянка за публиката, бяха разположени и обекти от типа „бира-скара“, атракциони за децата, щандове със сувенири, понички и други вкусотии. Съборът предложи забавления за всички възрасти и събра множество хора от различни краища на страната, обединени от любовта към българския фолклор и традиции.

Борис-Михаил I: Вторият законодател на българската държава, въвел християнството

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments