Вълнуващо лято за децата от Етрополе: Посещение в полицията и приключения сред природата

Образование, спорт и приключения на открито

0
278
Лятна академия в Етрополе
Лятна академия в Етрополе. Снимка: ОДМВР-София

Детската педагогическа стая при РУ–Етрополе в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха съвместна инициатива, която събра десетки деца за редица образователни и развлекателни дейности.

Инициативата започна с посещение в сградата на полицейското управление в Етрополе. Децата бяха лично посрещнати от началника главен инспектор Георги Стаменов, който им представи работата на служителите от охранителна и криминална полиция, експерт криминалистите и инспектора от Детската педагогическа стая. За малчуганите бе подготвена специална презентация на теми като „Насилие и тормоз“ и „Права и задължения на децата“.

Като част от лятната академия децата посетиха историческия музей и манастира „Света Троица“. Те научиха любопитни и интересни факти за историята на тези забележителности. В двора на ОУ „Христо Ботев“ децата активно се включиха в организираните спортни мероприятия и щафетни игри, както и в състезания по теглене на въже.

Една от най-вълнуващите части на инициативата беше обучението по темата „Туризъм“. Оцеляване в планината“. Децата получиха ценни съвети за задължителната екипировка на туриста и опасностите в природата. Те научиха как да разпъват и прибират палатка и дори приготвиха обяд на открито, усвоявайки умения, които ще са им полезни в бъдещи приключения.

На финала на мероприятието всички участници бяха отличени с награди за тяхното активно участие и ентусиазъм. Инициативата постигна своята цел – да обогати знанията на децата и да им предостави незабравими преживявания.

Изследване установява връзка между говорните нарушения в детството и риска от диабет

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments