Русия отчита тревожен ръст на удавените деца в басейни през летния период

От началото на лятото до момента са регистрирани 1238 инцидента във водни басейни

1
44
Дете в басейн
Дете в басейн. Снимка: Freepik.com

Министерството на извънредните ситуации на Русия изрази сериозно безпокойство относно рязкото увеличение на броя на удавилите се деца през тази година, информираха от ТАСС. Според последните данни предоставени от ведомството, броят на жертвите във водни басейни е нараснал значително в сравнение с миналата година.

От началото на лятото до момента са регистрирани 1238 инцидента във водни басейни, при които са загинали 1056 души. От тези жертви, 187 са деца. Само в събота са се удавили 49 души, от които 7 деца. Това увеличение на смъртността е причина за сериозна загриженост в министерството.

Министърът на извънредните ситуации Александър Куренков сподели:

„От началото на годината във водни обекти са загинали над 1600 души, включително 200 деца. През летния период жертвите са над хиляда души, от които повече от 180 деца. Тези числа значително превишават същите показатели през миналата година.“

Министерството определи ситуацията с водната смъртност в Московска и Новосибирска област като „критична“. В отговор на тази тревожна тенденция министър Куренков нареди засилване на мерките за безопасност във водните обекти по области.

Министерството на извънредните ситуации планира да засили контрола и мерките за безопасност в критичните региони. Специални усилия ще бъдат насочени към повишаване на осведомеността сред родителите и децата за рисковете, свързани с водните обекти, както и към увеличаване на броя на спасителните екипи и патрули по плажовете и другите водни зони.

Увеличението на броя на удавилите се деца е сериозен проблем, който изисква бърза реакция и координирани усилия от страна на властите и обществото. Само чрез съвместни усилия може да се намали този трагичен показател и да се осигури безопасността на децата във водните обекти в цялата страна.

Русия нанесе удари по обекти на отбранителната промишленост и авиационни бази в Украйна

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Русия отчита тревожен ръст на удавените деца в басейни… […]