Продължава мисията за преобразяване на градската среда в Бургас

Красиви рисунки на котки радват минувачите от фасадата на блок на бургаския бул. “Сан Стефано”

4
1845
Художници рисуват графити на блок в Бургас Сан Стефано (2)
Графити. Снимка: Сдружение "Посока Бургас"

Почти е преобразена фасадата и на втория блок, намиращ се на бул. “Сан Стефано” №47 в бургаския ж.к. „Възраждане“. Пространството започва да се оформя като красив артистичен оазис, майсторски изпълнен с живи образи в скучното ежедневи, съобщават от сдружение „Посока Бургас“. Под прозорците на хората са изобразени красиви рисунки на домашни котки, които радват окото на минувачите. 

Художници рисуват графити на блок в Бургас Сан Стефано (2)
Графити. Снимка: Сдружение „Посока Бургас“

Популярният графити-артист Иван Янков-Естео напомня, че с първия проект през месец юни идеята е била представена пред бургазлии. 

„Благодарността и интересът на хората бяха големи! Продължаваме и ето, само месец по-късно, сме на път да представим още една нова картина върху цяла фасада на блок. Водим преговори с етажните собствености за поне още три места в Бургас. Изключително е как хората се заразяват от инициативата и ни търсят!“. 

Сдружението с нестопанска цел „Посока Бургас“ следва благородната си цел за подобряване на градската града, влагайки лични и събрани благотворителни средства.

Художници рисуват графити на блок в Бургас Сан Стефано (2)
Фасадата на блока, преди да бъде изрисувана. Снимка: Сдружение „Посока Бургас“

Неговият председател арх. Емил Бурулянов напомня, че средствата за рисуването на градски пространства са резултат от благотворителната изложба под надслов “Еклектика – изкуство за изкуството”.

„Мотивирани и вдъхновени сме да променим стъпка по стъпка града си към по-добро, красиво и уютно място за живеене“.

Първата преобразена фасада в Бургас беше на бл. № 16 в ж.к. „Възраждане“. Графити проектът бе открит със събитие, организирано от „Посока Бургас“ и жителите на сградата.

Инициативата за рисуване на стени и градски пространства е естествено продължение на благотворителната групова изложба „Еклектика“, проведена през месец август миналата година по идея на гл. юрист на Сдружението адв. Ивайло Найденов. Тя обедини над 20 артиста, които дариха картините. Събраните от продажбата на творбите средства се използват за изрисуване на фасади и обществени пространства от професионални графити артисти.

Жегите прогониха рибата, сафридът поскъпна до 8 лева на борсите

Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Дарина Димова
Дарина Димова
2 месеци по-рано

Община Бургас да отпусне пари и да се направи това масово, за да не гледаме к%р за Левски по фасадите на блоковете

Катрин
Катрин
2 месеци по-рано

Става много хубаво, браво на художниците, които отделят от личното си време. Дано бургазлии го пазят…

Георги
Георги
2 месеци по-рано

Ужасяващо е графити по фасадите мазна цигания

херц
херц
2 месеци по-рано
Reply to  Георги

А ако някой си боядиса фасадата и после му я надраскат с пишки по-добре ли е? Поне върху котките никой няма да посмее да драска глупости уж…