Меморандум за сътрудничество между Агенция „Митници“ и КЗП: По-висока защита на потребителите

Агенция "Митници" и Комисията за защита на потребителите обединяват усилия за безопасността на стоките на пазара на Европейския съюз

1
123
Документи
Документи. Снимка: Freepik.com

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Мария Филипова подписаха важен Меморандум за сътрудничество. Това споразумение има за цел да подобри сътрудничеството между двете институции, като гарантира безопасността на стоките, които се въвеждат на пазара на Европейския съюз.

Повишаване на безопасността на стоките на пазара на ЕС

Съгласно подписания Меморандум, Агенция „Митници“ и КЗП ще работят заедно за повишаване на контрола върху стоките, внасяни от трети страни. Стоките, декларирани за допускане за свободно обращение, трябва да отговарят на изискванията за безопасност и съответствие с действащото национално и европейско законодателство.

Съвместни дейности и нова инструкция за взаимодействие

Подписването на този документ ще доведе до по-високи резултати чрез съвместни дейности. Агенция „Митници“ и КЗП заявяват намерението си да разработят нова инструкция за взаимодействие между двете институции. Тази инструкция ще улесни комуникацията и ще осигури по-добра координация при обмена на данни и анализи.

Гарантиране на по-високо ниво на защита на потребителите

Основната цел на Меморандума е да улесни комуникацията между Агенция „Митници“ и КЗП, както и да осигури взаимно съдействие при обмен на информация. Тези усилия ще допринесат за изпълнението на съвместни инициативи, проекти и дейности, насочени към защита на потребителите. С подписването на този документ, двете институции се ангажират да работят заедно, за да осигурят по-високо ниво на защита на потребителите на пазара на Европейския съюз.

Това сътрудничество между Агенция „Митници“ и Комисията за защита на потребителите е важна стъпка към повишаване на безопасността на стоките и защитата на правата на потребителите в България и ЕС.

Сигнал до Искра.бг: Кандидати разкриват за съмнителни интервюта за работа и обучения в „Златна фирма“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Меморандум за сътрудничество между Агенция „Митниц… […]