Мрак отново погълна центъра на Поморие в разгара на туристическия сезон

Журналистът Стоянов Тончев отправи сериозни критики към управлението на ГЕРБ в града

4
11663
Тъмни алеи в Поморие 3
Тъмни алеи в Поморие. Снимка: Стоян Тончев, Facebook

Тъмни улици и алеи предложи за пореден път Поморие снощи на своите граждани и многобройни туристи от страната и чужбина.

За това сигнализира във Facebook журналистът Стоян Тончев, който е публикувал снимки, на които е видимо, че уличното осветление в града не работи. Той подчертава, че това се случва не само в разгара на летния сезон, но и в събота вечер, когато градът обикновено е препълнен.

Тъмни алеи в Поморие 3
Тъмни алеи в Поморие. Снимка: Стоян Тончев, Facebook

„Точно в събота, когато се очаква да има най-много туристи, Община Поморие решава да прави икономии от уличното осветление. А не е като да няма пешеходци и майки с играещи си в тъмното деца“.

Тончев напомня, че на 4 юли отново е сигнализирал за липса на осветление в морското градче, което означава, че проблемът започва да се превръща в тенденция. Той отправя критики към кмета от ГЕРБ Иван Алексиев и го попита защо уличното осветление работи нормално на отсрещния тротоар, където се намира сградата на Община Поморие

Тъмни алеи в Поморие
Тъмни алеи в Поморие. Снимка: Стоян Тончев, Facebook

В коментарите под двете публикации потребителите също изказват своето недоволство към управлението в лицето на ГЕРБ, като обвиняват кмета в некомпетентност и своеволие. Те са на мнение, че интересите им са пренебрегнати и се заканват да търсят по-активно гражданските си права, за да получат адекватно обяснение от Иван Алексиев. 

Остава отворен въпросът защо в продължение на близо 20 дена местната власт не взима отношение по проблема. По този начин страда най-вече имиджа на Поморие сред туристите, които имат всички основания да се притесняват да се разхождат по тъмните улици на града.

Туристически сайт в САЩ за България: Запознайте се с новата лятна столица на Европа

 
Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бай иван
Бай иван
2 месеци по-рано

Отмъщението на кмета за това че поморийци не го искат

Петър
Петър
2 месеци по-рано

Ако желанието на гражданите е за смяна на ръководството, то защо не излиза да гласува? Имаше местни избори, а гражданите предпочетоха мълчанието (не гласуват, или гласуват с не избирам никого), пред избора да променят нещо!
Отварям една скоба, „птичка пролет не прави“! От това идва и следващия въпрос, защо никой съветник не е подел инициатива? Общината не се управлява само от Кмета, който и да е той!

Робиспиер Гълъбов
Робиспиер Гълъбов
2 месеци по-рано

Аман от поръчкови статии!

Петър
Петър
2 месеци по-рано

Кмета организира нощни екскурзии с фенерче на клиента 🙂