Ситуацията в Елин Пелин: Пътят е затворен, газоподаването – възобновено

Гърмежите намаляват, пожарни екипи са на място

1
699
Пожар в склад за фойерверки
Пожар в склад за фойерверки. Снимка: Скрийншот от видео

Пътят между село Гара Елин Пелин – град Елин Пелин все още е затворен, но периметърът е скъсен. Може да се преминава при Ритейл парка от страната на града до складовата база на „Фантастико“. Това каза за „БТА“ кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Той е заявил, че към момента все още има гърмежи, но те са малко. Пожарните екипи все още не са влезли на територията на склада. На място пожарникарите са около 30, а пожарните коли – 3.

Положителното днес е, че е разрешено газоподаването. Според него това е било проблем, който е създавал голямо социално напрежение. Мобилната лаборатория за измерване качество на въздуха ще бъде преместена от село Лесново в село Гара Елин Пелин. В района все още се усеща миризма във въздуха.

Постепенно се нормализира ситуацията, съобщи и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов. Към момента има отделни експлозии, които не позволяват на екипите да предприемат действия на терен. Въпреки това е направена организация и има пълна готовност да се реагира.

В момента се очакват представителите на прокуратурата и Националната следствена служба, които са отговорни за разследването, за да съобщят своите изисквания към екипите по отношение на запазването на местопроизшествието.

„Имаме организация за обезопасяване на складовете и обливане с вода, но трябва да се изчакат и указанията на разследващите“, съобщи Джартов.

Д-р Петър Стоев: Стресът е двигател на прогреса, но може да води до болести и смърт (I част)

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] още движението по път III-105 Елин Пелин – гара Елин Пелин от км 10 до км 13 е ограничено поради взривове и пожар в […]