Пътят Елин Пелин-Гара Елин Пелин е затворен заради взрива в склад за фойерверки, има обходен маршрут

Пътят Елин Пелин-Гара Елин Пелин е затворен: Общинската администрация въвежда обходен маршрут през Лесново

0
1632
Полиция, пътна полиция, катастрофа
Полиция. Снимка: Архив

Пътят между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин ще остане затворен поради взрив, избухнал в склад за фойерверки и пиротехнически изделия. Това съобщиха от общинската администрация на града. Инцидентът наложи затварянето на пътя с цел безопасност и защита на населението.

Обходен маршрут за междуградския транспорт

Фирмите, които обслужват междуградския транспорт от и до град София, ще използват обходния маршрут през село Лесново. От общинската администрация предупреждават, че това може да доведе до закъснения от няколко минути в обичайния график, особено в посока към село Нови хан и град София. В обратна посока към гара Елин Пелин не се очакват закъснения.

Мерки за безопасност

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че ще бъдат поставени предупредителни табели, които ще информират гражданите за възможността да се намери пиротехника в близост до пътя. Това е част от мерките за гарантиране на безопасността на населението и предотвратяване на инциденти.

Среща на областно ниво

В сградата на Областната администрация на София област днес ще се проведе среща на областно ниво. На срещата ще присъстват ръководството на община Елин Пелин и компетентните областни институции. Ще бъде направен анализ на действията и координацията на институциите след взривовете в складовете край Гара Елин Пелин.

Ситуацията остава динамична и общинската администрация ще продължи да информира гражданите за всякакви нови развития и предприети мерки. Важно е жителите на района да следят за актуални новини и да спазват указанията на властите.

Намерено е четвърто тяло при складовете в Елин Пелин

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments