Всичко е в ръцете на ИТН: Румен Радев им връчи третия мандат!

ИТН обещава прозрачни преговори и широка парламентарна подкрепа

3
130
Връчването на мандата
Връчването на мандата. Снимка: Скрийншот от видео

Преди броени минути президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на редовно правителство на „Има такъв народ“ /ИТН/. От партията многократно поискаха държавният глава да избере именно тях. Те предвиждат да проведат широки преговори за сформирането на кабинет около конкретни приоритети. 

„Това е последният шанс пред 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно в историята. Вие застъпвате тезата за надпартиен експертен кабинет и на фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори вие демонстрирате устойчивост и се надявам това да ви помогне. Очевидно това е нелека задача, но очаквам да подходите към нея с отговорност. Третият мандат има своята специфика, доколкото не ви задължава днес да излъчите кандидат за министър-председател, а да го направите на по-късен етап. Призовавам ви веднага да пристъпите към разговори“, обяви държавният глава.  

Той връчи папката с мандата на Тошко Йорданов, който посочи:

„Ще подходим с разум. Не е тайна нашето мнение, че за излизане от кризата е необходимо бъдещото управление да стартира с широка парламентарна подкрепа. За да може да решава належащите проблеми. Процесът ще бъде изключително прозрачен. Няма да им възможност да тълкувания и вие ще можете да наблюдавате този процес. И обществото ще може да си направи изводите има ли отговорни представители в 50-ото Народно събрание, или няма.“

Йорданов посочи, че разговорите ще стартират пред утрешния ден. Очаква се да се разбере кои парламентарни групи в 50-ия парламент ще откликнат на тях. 

Как да се справим с летния грип? Помага ли хомеопатията?

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Всичко е в ръцете на ИТН: Румен Радев им връчи третия ма… […]

trackback

[…] Всичко е в ръцете на ИТН: Румен Радев им връчи третия ма… […]

trackback

[…] Всичко е в ръцете на ИТН: Румен Радев им връчи третия ма… […]