Пешеходка е била пометена от кола в Дупница

Злополуката е станала в края на миналата седмица

0
511
Пешеходна пътека, пешеходка, пешеходец
Пешеходна пътека. Снимка: Искра.бг

67-годишна пешеходка е в болница, след като е била пометена от кола в Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.

Злополуката е станала в края на миналата седмица в центъра на града. Според първоначалната информация 43-годишен шофьор на лек автомобил „Тойота“ е блъснал на пешеходна пътека жената.

Пострадалата е настанена в местна болница с фрактура на гръден прешлен. На водача са били направени тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества. Отрицателни са. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Ето няколко основни правила за безопасността на пешеходците:

  1. Пресичане на улицата: Винаги пресичайте на обозначените пешеходни пътеки или на светофарни уредби. Преди да пресечете, се уверете, че няма приближаващи превозни средства.
  2. Светофарна сигнализация: Спазвайте сигналите на светофара. Пресичайте само на зелена светлина за пешеходци и никога на червена.
  3. Поглед в двете посоки: Преди да пресечете, винаги се оглеждайте в двете посоки – наляво и надясно. Дори когато сте на пешеходна пътека, се уверете, че водачите на превозни средства ви забелязват.
  4. Контакт с водачите: При възможност, осъществете зрителен контакт с водачите на приближаващите превозни средства, за да се уверите, че те ви виждат и ще спрат.
  5. Използване на тротоари: Винаги вървете по тротоарите, ако такива са налични. Ако няма тротоари, вървете по банкета и се движете срещу посоката на движение, за да виждате приближаващите коли.
  6. Видимост: Носете светлоотразителни дрехи или аксесоари, особено при лоши метеорологични условия или в тъмната част на деня, за да бъдете по-лесно забелязани от водачите.
  7. Внимание при излизане от автомобили: Ако излизате от автомобил, проверете за приближаващи превозни средства или велосипедисти, преди да отворите вратата.
  8. Избягване на разсейвания: Когато пресичате улицата, не използвайте мобилни устройства и не слушайте музика с висока сила на звука, за да сте напълно съсредоточени върху обстановката около вас.
  9. Използване на подлези и надлези: Винаги използвайте подлези и надлези, когато те са налични, за да избегнете директното пресичане на натоварени пътища.
  10. Особено внимание на децата и възрастните хора: Бъдете особено внимателни и се грижи за безопасността на децата и възрастните хора, когато те пресичат улицата.

Спазването на тези правила значително намалява риска от инциденти и помага за създаването на по-безопасна среда за всички участници в движението.

Собственик на пункт за ГТП: Софтуерът прави каквото си иска

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments