Необичайни находки в Синеморец: Турски варел с масло и неопренов костюм от руски патрулен кораб

Откритие на турски варел с моторно масло и неопренов костюм от руски патрулен кораб

0
108
Варел с масло в Синеморец
Варел с масло в Синеморец. Снимка: Gery Nikolova, Фейсбук

На плажа в Синеморец беше открит турски варел с моторно масло, който предизвика сериозни притеснения сред местните жители и туристи. Варелът е полегнал на пясъка и съдържа поне 120 литра масло. Въпреки че от него не тече масло в момента, варелът има няколко цепнатини, което представлява сериозна опасност за околната среда. Варелът трябва да бъде транспортиран възможно най-скоро, за да се избегне разливането на маслото на пясъка или във водата.

Сигнал за варела е подаден до Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас в понеделник на зеления телефон на инспекцията. Необходима е специализирана техника за източване на съдържанието, преди варелът да бъде преместен. Местното читалище „Синева“ и жители на Синеморец са готови да съдействат за преместването на варела.

Гери Николова сподели за находката в социалните мрежи:

„На един див плаж стои варел с 205 литра дизелово гориво, което изтича…РИОСВ не работят събота и неделя. Ще подам сигнал „електронно“, но дали ще има ефект е друг въпрос… А ръцете ми смърдят на дизел.“

Откритие на неопренов костюм от руски патрулен кораб

В допълнение към турския варел, на плаж „Листи“ в Синеморец беше открит и неопренов костюм, принадлежащ на руски патрулен кораб. Костюмът носи етикет с инициали ПК „Сергей Котов“. Първоначално гражданите, участващи в почистването на плажа, се притеснили, че в костюма може да има тяло. След проверка на инициалите в интернет, установили, че костюмът е от боен руски кораб, потопен от украински дронове през март 2024 година в Керченския проток – на стотици километри от плаж „Листи“. Костюмът е изнесен от плажа и почистен.

Необичайните находки в Синеморец представляват сериозна заплаха за околната среда и изискват бързи действия от страна на компетентните органи. Местните жители и организации са готови да съдействат за безопасното преместване и почистване на опасните предмети. Продължаващите усилия за опазване на чистотата и безопасността на плажовете в региона са от съществено значение.

Увеличение на измамите за работа в Швеция и Канада: Как да се предпазите?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments