Делегация на ПП „Единение“ посети организацията на българските изселници „BULTURK“ в Истанбул

Политическата партия "Единение" подчертава значимостта на българския етнически модел и нуждата от премахване на монопола върху него

1
123
Иван Христанов и Рафет Улутюрк
Иван Христанов и Рафет Улутюрк. Снимка: Фейсбук

Делегация на политическа партия „Единение“ направи значима визита до организацията на българските изселници „BULTURK“ в Истанбул. Събитието подчерта важността на българския етнически модел, който се е изграждал в продължение на векове и преминавал през множество изпитания. Този модел, основан на мир, приемане и толерантност, е готов да служи като пример за нова Европа, която се сблъсква с нови етнически предизвикателства.

„Българският етнически модел, кован в продължение на столетия, минал през войни и насилие, но достигнал до мир, приемане и толерантност, тепърва ще става пример за цяла Европа. Нова Европа намира етническо разнообразие, за което не е готова, и за чиито предизвикателства България ще бъде ценен донор на исторически опит“, каза лидерът на „Единение“ Иван Христанов.

От „Единение“ посочиха също така, че е необходимо да се премахне монополът на Ахмед Доган върху този модел. Според тях Доган с помощта на Държавна сигурност е приватизирал общото наследство на етническо, езиково, културно и религиозно съжителство, създавайки феодално-мафиотска структура.

„Ако отнемем монопола на Доган върху него. Доган, с помощта на Държавна сигурност, приватизира общото ни наследство на етническо, езиково, културно и религиозно съжителство като един народ и върху него създаде феодално-мафиотска структура“, заяви представител на партията.

Целта на „Единение“ е да създаде първата демократична партия в България.

„Затова е изключително важно ние, като политически субект да разбием този монопол и да създадем първата демократична партия в България, която е дом на всички етноси“, допълниха от „Единение“.

От името на делегатите на партията беше изказана дълбока благодарност към Рафет Улутюрк и делегатите на организацията на българските изселници „BULTURK“ за топлото посрещане и споделените виждания за бъдещето на България и българския народ.

„Благодаря за живият разговор с хора, пропъдени от репресивните служби, но които изпитват само дълбока любов към България и загриженост към съдбините й“, заяви лидерът на делегацията. Събитието завърши с оптимистично послание за единство и сила:

„Единени и силни ще завършим делото на нашите възрожденски вдъхновители: „…па и от каквато и да е народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни с българинът в сичко, ще имаме едно знаме, на което ще пиши, свята и чиста република!“ /Васил Левски, 1871 г./.“

Венецуелци протестират след резултатите от изборите

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Делегация на ПП „Единение“ посети организацията … […]