Пожарът в Струмяни е локализиран, но все още не е потушен

Властите са категорични, че няма опасност за местното население

0
74
Пожарът в Струмяни, пожар
Пожар в Струмяни. Снимка: Facebook

Пожарът в община Струмяни е локализиран, но към момента не е потушен. Властите са категорични, че няма опасност за местното население.

Припомняме, че огнената стихия засегна повече от 10 000 декара горски фонд, като на места тя е върхова. Към момента няма опасност за другите населени места в региона. Вчера гасенето се извършваше предимно по въздух. За днес се очаква да помогнат самолетите от Франция, тъй като местността, където има огнища е труднодостъпна с автомобили.

Вчера жителите на селата Кърпелево и Цапарево бяха евакуирани заради бързо разрастващия се пожар, избухнал по обед в Малешевската планина край границата с Република Северна Македония /РСМ/. Евакуираните са при роднини, а тези, които нямат такива в региона, са били настанени в Спортния интернат в Сандански. За тях ще бъде осигурена и храна.

Същевременно обстановката по българо-гръцката граница се усложнява, след като вчера голяма част от противопожарните екипи, както и френските самолети бяха пренасочени към стихията в Струмяни, където е обявено бедствено положение. Огнища има и на българска територия, а гасенето е допълнително затруднено заради мините, от които и вчера са се чували взривове.

Слънчево с летни температури ще бъде в цялата страна днес

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments