„Възраждане“ със законодателни инициативи за решаване на проблемите с ГТП

В момента масово се спират автомобили от движение, твърди Искра Михайлова

6
4824
Преминаване през ГТП
Преминаване през ГТП. Снимка: Архив

От „Възраждане“ обявиха, че внасят предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши проблемът, свързан с новите изисквания за преминаване на Годишен технически преглед /ГТП/. Това съобщи депутатът от парламентарната група Искра Михайлова.

Припомняме, че от 22 юли всички пунктове за ГТП в страната трябва да са си свързали уредите за измерване със системата, използвана от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Тези, които не са го направили, няма да работят. Това би трябвало да означава, че няма възможност служителите в пунктовете за ГТП ръчно да въвеждат данните от прегледа, тъй като става автоматично.

„В момента масово се спират автомобили от движение. Абсурдното е, че ако нямаш спирачки ти се дава срок от 14 дни да си ги оправиш, но ако не отговаряш на газовите норми те спират от движение незабавно. Нямаш право дори да си извадиш колата на собствен ход от пункта за технически прегледи и трябва да направиш това с репатриращ автомобил“, коментира Михайлова.

И добавя: „Внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем и протести, защото хората масово ще останат без автомобили“.

Правата на пътниците при отказан достъп или отменен полет: Какво трябва да знаем?

Абониране
Известие от
guest

6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Миро
Миро
1 месец по-рано

Браво на Възраждане за подкрепата на обикновения човек ,който няма пари за нова кола. Най-после една партия да помисли за народа.

Шматки
Шматки
1 месец по-рано

Браво на Възраждане тия шматки още да ходят да гласуват за ГЕРБ и ПпДБ…. Народе събуди се

Охотник
Охотник
1 месец по-рано

Важно е да се намери работещ модел. Който да приключи съществуването, на неизправни автомобили. И производството, на нови достъпни такива в България. А не само да се политизира. Бай Ганя знае, каква трошка кара, но не иска да я смени. Не че не може. Ако искате да продължаваме така. Значи не искате промяна, към по-добро. А само се приказват празни приказки, и се пренасочва електората, към следващата партия. Вие решавате какво ще дишате.

Всс
Всс
1 месец по-рано

Значи може да тровиш хората и да ги избиваш по пътищата, защото виждаш ли, нямаш възможност да смениш катализатори или трошката, но имаш пари всяк вечер да се напиваш на куче или да обикаляш казината…. Крайно време е българина да се научи, че притежанието на автомобил не е задължително. 90% са махнали катализаторите, защото колата ще им харчи по-малко, някъде около чаша ракия на месец, без да се интересува, че тревят хората и себе си. Отровите бълвани от тези коли водят до заболявания от рак и всевъзможни други глупости

Зъл дух
Зъл дух
1 месец по-рано
Reply to  Всс

Всъщност проблемът, е че ако имаш по-стара кола за нея нормите са доста по занижени и тя минава, но ако си с по-нова там нормите са доста по-строги и могат да те спрат. В това няма никаква логика, защото ако идеята е екология и по-чист въздух, трябва да има някаква норма под, която колата да бъде спирана от движение. В момента за стар голф, който не е имал никаква евро норма, изискването е за до 3% СО2, докато за нов такъв с ЕВРО 6, изискването е до 0,2% СО2. Ако не го покрие се спира от движение. Та кой всъщност… Прочети още »

Макс
Макс
1 месец по-рано

Адмирации за доктор Костадин Костадинов и партия Възраждане!!!Само Възраждане мисли за обикновените хора които нямат пари за нови коли.Българи,на предстоящите избори да излезем всички и да гласуваме за партия Възраждане!Българио събуди се!!!