Сдружение обвини Валентин Ревански, че е продал апетитен общински терен на жена си!

Как кметът Ревански продаде 1305 кв.м. общински терен на съпругата си и каква е загубата за Ямбол

1
281
Теренът в Ямбол
Теренът. Снимка: Сдружението

Сдружение „Бъдеще за Ямбол“ изпратиха на редакционната поща на Искра.бг позиция, която препубликуваме без редакторска намеса. От НПО-то твърдят, че кметът на Ямбол Валентин Ревански в разгара на летния сезон е продал на жена си апетитен общински терен:

„Вече е факт – кметът Ревански продаде на жена си 1305кв.м. апетитен общински терен!

Загубата за града се измерва в милиони!

На 25 юли 2024г., в разгара на отпускарския сезон, общинските съветници на кмета Ревански приеха неговото предложение да продаде на собствената си жена един от най-апетитните терени, 1305 кв.м. общинска собственост до бензиностанция „Петрол“ в квартал „Г. Бенковски“. Кварталът, който поради близостта си до циганската махала последните години бележи бум на строителството и пазара на жилищни, и търговски имоти. Така без търг или конкурс жената на кмета чрез своята фирма „РЕЙ“ ЕООД вече е собственик на този общински терен.

Това е вторият опит на кмета да продаде този терен на собствената си жена. Първият беше на 28.12.2023 г. Тогава нашето сдружение „Бъдеще за Ямбол“ излезе с позиция, в която алармирахме, че по същата схема кметът се готви да продаде този терен на собствената си жена, което го принуди да оттегли предложението си до общинския съвет и „далаверата“ не мина.

Къде останаха интересите на ямболии, които той като кмет уж трябваше да защитава?
Вместо да предложи общината да изкупи от собствената му жена притежаваните от нейното еднолично дружество „РЕЙ“ ЕООД, 316 кв.м. терен и така градът да стане собственик на целия парцел от 1621 кв.м., той предложи жена му да изкупи 1305 кв.м. от общината и то без търг или конкурс.

Имаше и друг вариант – да предложи притежаваните от жена му 316 кв.к. терен с построените в нея сгради да бъдат обособени в отделен имот, за което нямаше никакъв проблем, а останалите 1305 кв.м. да бъдат обособени в имот собственост на общината. Но и това не се случи!

Какво загуби Община Ямбол и нейните граждани:

1.Възможност за самостоятелна продажба на този терен на търг и с цена многократно по-висока от тази на която жената на кмета вече придоби терена.

2.Възможност за възлагане на строителство върху общинския терен след търг за обезщетение и построяване на общински жилища за социално слаби ямболии.

В крайна сметка щетата за Ямбол се измерва в милиони, които сега ще влязат лично в джоба на кмета, чрез едноличната фирма на жена му.

Това вече е факт. Затова ние питаме – Къде остана моралът в управлението на кмета Ревански? Къде са собствените му медии, които са и единствените в града, в които няма и ред за тази срамна сделка? Къде остана откритото управление на кмета? Или модела #КОЙ на кмета Ревански изграден по примера на неговият ментор, Делян Пеевски сработи за поредн път? За подобни случаи българският народ има една думичка – „ШУРОБАДЖАНАЩИНА“!

Сега не ни остава друго освен с „нетърпение“ да очакваме кога ще отвори врати поредният магазин от веригата на кмета „Мляко и мръвка“, която стартира своето съществуване, след като Валентин Ревански стана кмет на града и кога кметът ще си построи на този терен нова сграда с търговски обекти и жилища, които ще продава или отдава под наем.

А за ямболии остава само горчивият привкус от поредната злоупотреба на кмета с власт, отново за тяхна сметка!“

Искра.бг дава право да изкажат своите мнения на всички заинтересовани страни по казуса!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Сдружение обвини Валентин Ревански, че е продал апетит… […]