Взриви се военният завод в Костенец: Има ли пострадали и какви са щетите?

Взрив в държавното предприятие „Терем” в Костенец причинява сериозни материални щети

2
1447
Взрив, пламъци.
Снимка: Пиксабей

Снаряд избухна в държавното предприятие „Терем” в Костенец около 14:00 часа днес, предадоха от „NOVA“. Инцидентът се случил по време на тестови дейности. Според първоначалната информация, пострадали няма, но взривът нанесъл сериозни материални щети на завода.

Подробности за инцидента

Инцидентът е предизвикал сериозно внимание на местните власти и службите за Спешна помощ веднага са се отзовали на мястото. Въпреки че няма пострадали, щетите по инфраструктурата на завода са значителни.

Реакция на властите

Властите започнаха разследване за установяване на причините за инцидента и предотвратяване на бъдещи подобни случаи. Предупреждават се местните жители да бъдат внимателни и да следват указанията на службите за безопасност.

Министерството на земеделието определи ставки по три еко схеми: Вижте подробности за размера на плащанията

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Габи
Габи
1 месец по-рано

На България не и трябва враг и агресор. Последните дни показват, че държавата е пълна с малоумни същества правещи умишлени пожари, взривове и нарочни аварии. За съжаление никоя от партиите не говори за реална промяна при издаване на справедливи осъдителни присъди, а не милост за престъпниците. Защо се стремят да ограничават прокурора и обвинението, а не обръщат внимание на съдебните състави.

Екатерина
Екатерина
1 месец по-рано

Много малоумно написано заглавие! Ако се взриви завода до София нищо няма да остане!