Бургас ще има Кръвен център: Проектът най-накрая стартира

До дни ще бъде обявен конкурс за директор на Кръвния център

1
62
Кръводаряване, кръв, кръвен център
Кръводаряване, кръв. Снимка: Искра.бг

След дългогодишни приказки по темата проектът за Кръвен център получи реално развитие и решение след ключово участие на бившия областен управител Пламен Янев с помощта на всички депутати от региона и съдействието на Община Бургас. При него за първи път се разписаха и стартираха реалните стъпки за създаването на този център.

„Днес Министерски съвет с постановление създаде Кръвен център в Бургас. /…/ Току що говорих с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, която ме информира, че до няколко дни ще бъде обявен конкурс за директор на Кръвния център в Бургас“, потвърди и кметът на Община Бургас Димитър Николов.

От местната администрация ще дарят на здравното министерство изработения от Община Бургас технически проект, така че процесът по изграждането да бъде ускорен.

„Няма смисъл да ви убеждавам, колко важна новина е това за цяла Югоизточна България още повече в контекста на детската болница, която вече изграждаме! В държавния бюджет са заложени средства за настоящата година и се надявам това още повече да ускори процеса!“, добави градоначалникът.

Тази година в Кръвния център в Бургас ще бъдат разкрити 9 щатни бройки, а догодина още 58.

Специалисти от ВМА с поредна чернодробна трансплантация

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments