Трагедия на Северния плаж в Приморско: 19-годишен работник от хотел се удави в морето

Как една вечерна разходка до плажа завърши трагично за млад узбекистанец, работещ в хотел в Приморско

0
773
Удавник
Снимка: Pixabay

Узбекистански гражданин се е удавил в морето, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Около 21:50 часа вчера в Районното управление – Приморско е получено съобщение от управителя на х-л „Приморско Дел Сол“. 18-годишна гостенка на хотела, молдовска гражданка, алармира за инцидент, случил се на Северния плаж в Приморско.

Подробности за инцидента

Молдовската гражданка разказва, че заедно с 19-годишен узбекистански гражданин, който работи в хотела, са отишли на Северния плаж с намерение да се къпят в морето. Узбекистанецът пръв влязъл във водата, но скоро след това изчезнал от погледа на молдовката. Тя изчакала известно време, надявайки се той да се появи, но след като не го видяла, решила да алармира управата на хотела за инцидента.

Откриване на тялото

Днес около 06:30 часа мъжко тяло било забелязано във водата на около 15 метра от брега, в района на Северния плаж, срещу спасителен пост №5. След проверка било установено, че това е изчезналият в морето узбекистански гражданин.

Действия на полицията

Тялото на младия мъж е откарано в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ–Бургас за извършване на аутопсия и установяване на точната причина за смъртта. Работата по случая продължава, като органите на реда разследват обстоятелствата около трагичния инцидент.

Важността на безопасността на плажа

Този инцидент е трагично напомняне за важността на безопасността при къпане в морето, особено в вечерните часове, когато видимостта е ограничена и няма наличие на спасители. Препоръчва се на всички посетители на плажа да бъдат изключително внимателни и да избягват плуване в неблагоприятни условия.

МРРБ уверява: Новите правила за къмпингуване ще бъдат прозрачни и справедливи

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments