Делян Пеевски разкри списък на „касиери“ с предполагаеми корупционни връзки в енергетиката

Председателят на парламентарната група на ДПС обвинява лица, свързани с президента Румен Радев, в корупция, докато Бойко Борисов разкрива ново политическо мнозинство в парламента

1
413
Делян Пеевски
Делян Пеевски. Снимка: Скрийншот от видео

В кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предизвика бурни реакции, след като представи пред медиите списък с имената на предполагаеми „касиери“ в енергетиката, свързани с президента Румен Радев и Николай Копринков.

Разкритията на Делян Пеевски

Делян Пеевски твърди, че тези лица участват в корупционни схеми и „ограбват енергетиката“. Той предостави копие на списъка на журналистите и настоя за разследване. Пеевски заяви пред медиите:

„Колеги, списъкът на всички касиери в енергетиката на ‘Мистър Кеш’ – Румен Радев, и на Николай Копринков – касиера от село Труд, кръчмаря, в момента и днес ограбват енергетиката. Това е първата тема, надявам се да се занимаете с нея.“

Политически реакции

Изявленията на Пеевски предизвикаха реакция от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обвини Пеевски и партия „Възраждане“ в създаване на ново мнозинство в парламента. Борисов заяви:

„Пеевски, Костадинов, Денков са едно, те вчера ни демонстрираха мнозинство.“

Борисов смята, че без „Възраждане“ и част от ДПС, няма стабилно правителство, като допълни:

„От това, което виждам до момента – без „Възраждане“, без половината ДПС, не виждам нищо стабилно.“

Отговор на Борисов за корупцията

Бойко Борисов коментира и ситуацията с корупцията в страната, подчертавайки че през последните четири години не са били предприети сериозни мерки за борба с нея. Той изрази недоволство от липсата на прогрес в инфраструктурни проекти и заяви:

„С мъка се запознах с това как върви строежа на автомагистрала „Струма“. От днес нататък, ако ГЕРБ застъпи да управлява, тя щеше да е готова, ‘Хемус’ щеше да е минала Велико Търново.“

Въпросът за сътрудничеството между партиите

Борисов също така засегна въпроса за възможно сътрудничество между „Възраждане“ и ДПС, особено след съвместното им гласуване срещу кмет на ГЕРБ. Той заяви:

„Вчера за Комисията за кмета на Доспат – Елин Радев Пеевски и Костадинов, както и Кирил Петков гласуваха заедно срещу кмета на ГЕРБ. Те си се събират на мнозинства.“

Борисов категорично отхвърли възможността за коалиции с ДПС, заявявайки:

„Няма да правим коалиции. Няма добро ДПС и това ще обясним на хората.“

Това подчертава сложността на взаимоотношенията между политическите партии в България. Разкритията на Пеевски и реакциите на Борисов показват нарастващото напрежение и времето ще покаже как тези събития ще се отразят на политическата сцена у нас.

Депутати от ИТН обсъждат възможности за съставяне на кабинет с още две партии

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments