Българинът Милан Димитров е заплашен да бъде екстрадиран в САЩ, „Възраждане“ го защитават

Костадин Костадинов от „Възраждане“ твърди, че обвиненията срещу Милан Димитров са измислени и критикува българските власти за липса на подкрепа

0
356
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Facebook, Архив

Българският гражданин Милан Димитров, който вече втора година е задържан в гръцки затвор, е на път да бъде екстрадиран в САЩ по обвинения в търговия със забранени части с Русия. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви пред журналисти в парламента, че обвиненията срещу Димитров са „абсолютно измислени“ и че единствената му „вина“ е търговските му отношения с Русия и фактът, че майка му е руска гражданка.

Рисковете от екстрадиция

Костадинов изрази опасения, че ако Милан Димитров бъде екстрадиран в САЩ, той може да бъде подложен на изключително тежки условия, които могат да застрашат живота му. По думите на Костадинов:

„Ако го екстрадират в САЩ, там ще бъде убит.“

Той също така критикува българските власти, обвинявайки ги в липса на действия и подкрепа в случая с Милан Димитров.

„Очевидно е, че българската държава нито е българска, нито е държава и не съдейства по никакъв начин за случая“, заяви Костадинов.

Критика към българските власти

Костадинов подчерта, че братът на Милан ще трябва да разчита на помощ от други държави:

„Ще се наложи брат му да се моли на една неприятелска държава брат му да бъде освободен от приятелска държава.“

Детайли за обвиненията

Според Костадинов, Милан Димитров е задържан по искане на американската прокуратура, без наличие на реални доказателства. Арестът е извършен въз основа на клетвена декларация от страна на американски прокурор, който твърди, че има „вярване“, че Димитров е продавал забранени части на Руската федерация.

Случаят с Милан Димитров предизвиква въпроси относно международните отношения и правата на българските граждани, задържани в чужбина. Докато екстрадицията му остава висяща, се засилват критиките към българските власти за липсата на подкрепа и действия в защита на гражданите си. Как ще се развие този случай и какви ще бъдат последствията за Милан Димитров, предстои да видим.

Делян Пеевски разкри списък на „касиери“ с предполагаеми корупционни връзки в енергетиката

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments