Съдът в Кюстендил остави в ареста 52-годишен мъж заради отглеждане на марихуана

Според съдията има опасност той да извърши друго престъпление

0
23
Съдебна палата, Кюстендил, България
Съдебна палата,, Снимка: Окръжен съд- Кюстендил

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 52-годишен мъж. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за две престъпления: за това, че на 31 юли тази година, в землището на село Слатино, Община Бобошево, е държал с цел разпространение без надлежно разрешително, високорискови наркотични вещества: 3 чувала канабис, както и за това, че от неустановена дата до 31.07.2024 г., в землището на село Слатино е засявал и отглеждал растения от рода на марихуана на 3 ниви с различна площ.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова счете, че на този ранен етап от разследването, са събрани достатъчно данни, които обосновават предположение за съпричастност на М. Б. към престъпленията, в чието извършване е обвинен и за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Налице е и реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, въпреки статута му на неосъждан. Този извод се обосновава от тежестта на престъпленията, като престъплението е тежко умишлено, с висока степен на обществена опасност, както и от механизма на извършването му – съхраняване на голямо количество изсушен канабис в специално приготвен навес, оборудван с технически средства, в близост до засадените с канабис 3 ниви, се казва в мотивите на съдия Цекова.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

Конна полиция се погрижи за сигурността по време на мача Ботев-Панатинайкос

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments