Баща от Варна е осъден да плати над 23 000 лева за издръжка на дъщеря си

Варненският районен съд постанови условна присъда за 44-годишен мъж, който дължи над 23 000 лева за неизплатена издръжка на детето си

0
1956
Баща с дете на плажа
Баща с дете на плажа. Снимка: Pixabay

Варненският районен съд осъди 44-годишен мъж за неизплатена издръжка на дъщеря му в продължение на 12 години. Този случай подчертава сериозността на законовите задължения за плащане на издръжка и важността на спазването на съдебните решения. Мъжът дължи общо 23 040 лева за периода от март 2012 г. до април 2024 г., като нито веднъж не е изплатил дължимата сума.

От март 2012 г. до април 2024 г. бащата не е плащал издръжка на дъщеря си, въпреки че съдът е издал задължителни решения за това. Размер на месечните вноски:

– 77 вноски по 120 лева
– 69 вноски по 200 лева

Обща сума на задължението: 23 040 лева, която трябваше да бъде изплатена чрез майката, законният представител на детето.

Варненският районен съд постанови наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от 3 години. Това означава, че ако мъжът не наруши условията на изпитателния срок, няма да излежава ефективна присъда.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред по-висша съдебна инстанция. Това дава възможност на обвиняемия да оспори решението, ако той или адвокатът му смятат, че е неправомерно или несправедливо.

Неизплащането на издръжка за дете е сериозно нарушение със значителни последствия както за длъжника, така и за детето. Освен финансовите задължения, това може да доведе до емоционални и социални проблеми, които да засегнат детето в дългосрочен план.

Този случай е важен прецедент и напомняне за значимостта на издръжката на дете и задълженията на родителите към своите деца. Спазването на съдебните решения е от съществено значение за осигуряване на стабилност и подкрепа за детето.

Един от най-популярните суперплода по нашите ширини: Защо трябва да се яде всеки ден?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments