Кметът на Казанлък изиска отчет от АПИ за поети ангажименти по отношение пътната мрежа в региона

Срещата се състоя със съдействието на областния управител Методи Марков и зам.-областния управител Петко Карагитлиев

0
95
Пътна инфраструктура край Казанлък
Път. Снимка: Община Казанлък

Ангажиментите, поети от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за ремонти в региона на Казанлък, бяха тема на среща между кмета Галина Стоянова и ръководството на Областното пътно управление в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Срещата се състоя със съдействието на областния управител Методи Марков и зам.-областния управител Петко Карагитлиев.

Пътната агенция пое ангажиментите в отговор на запитване на Стоянова от декември м.г. Те касаят различни пътни участъци.

На пътя между Казанлък и село Средногорово е извършено изкърпване на 2600 кв. м асфалт, а през септември тази година предстои да се положат още 1000 кв. м кърпежи. На първокласен път I 5 и I 6 са сменени 2000 метра мантинела, а на пътя Шипка – Павел баня е изработен и одобрен проект за основен ремонт и е обявена процедура по избор на фирма.

На път I – град 5 при Шипка е изготвено задание за обезопасяване и е изпратено към АПИ за одобрение и изпълнение. На участъка от връх Шипка до връх Бузлуджа са изкърпени 5000 кв. м дупки и предстои да бъдат направени още 1500 кв. м, стана известно на срещата.

Областният управител пое ангажимент да направи среща с изпълнителния директор на АПИ за маркиране на пътя Казанлък – Средногорово, за което е поет ангажимент преди три години, но не е изпълнен, посочват още от администрацията.

Правителството отпуска 184 милиона лева за заплати във висшите държавни училища

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments