Телефонна измама в Гълъбово: Възрастна жена остави над 15 000 лева под автомобил

82-годишна жена от Гълъбово измамена по телефона: Полицията задържа заподозрян и възстанови сумата

1
39
Телефонна измама
Илюстративна снимка

В РУ-Гълъбово е получено съобщение около 11:20 часа вчера от жена, че друга жена в града вероятно е станала жертва на телефонна измама. Полицейските служители реагирали незабавно и посетиха адреса, за да разследват случая, информираха от ОДМВР-Стара Загора.

Измамата

Установено е, че 82-годишна жена е станала жертва на телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“. По време на измамата, тя е била убедена да остави чанта с 15,450 лева под лек автомобил.

Бърза реакция на полицията

Благодарение на бързите оперативно-издирвателни мероприятия на криминалистите, 49-годишен мъж е задържан като съпричастен към деянието за срок до 24 часа. В автомобила, управляван от него, е намерена паричната сума. Мъжът е предал парите с протокол за доброволно предаване.

Досъдебно производство

В РУ-Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. Разследването продължава, като се събират доказателства за установяване на всички замесени в схемата на измама.

Апел към гражданите

Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни и да не се доверяват на непознати, които искат пари по телефона, особено когато се представят за представители на властите. Гражданите се съветват да проверяват информацията и да се свържат директно с органите на реда, ако имат съмнения за измама.

Този случай подчертава важността на бдителността и бързата реакция на полицията в предотвратяването и разкриването на подобни престъпления. Благодарение на съвместните усилия на органите на реда и гражданите, измамата е била разкрита, а парите възстановени на потърпевшата.

Георги Гвоздейков за техническите прегледи: Поддръжката е ключова

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] от Враца за часове разкриха телефонна измама. Сигналът за нея е подаден вчера в 18:00 часа в Районното […]