Шофьор на „Мерцедес“ блъсна и уби мъж по пътя Варна-Търговище

Тежък пътен инцидент на АМ „Хемус“: Пешеходец починал на място

0
126
Линейка
Линейка. Снимка: Искра.бг

На автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътен възел Белокопитово и границата с област Търговище възникна тежък пътен инцидент, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Той е станал около 21:30 часа вчера.

По първоначални данни, лек автомобил „Мерцедес“ с чужда регистрация, движещ се в посока от Варна към Търговище, управляван от 24-годишен мъж от град Търговище, удря 76-годишен пешеходец от град Шумен, който се е намирал вляво на пътното платно. За съжаление, пешеходецът е починал на място.

Подробности за инцидента

Младият шофьор, управлявал автомобила „Мерцедес“, при движение по автомагистрала „Хемус“ ударил 76-годишен пешеходец от Шумен, който се е намирал на пътното платно. Обстоятелствата, при които пешеходецът се е озовал на автомагистралата, все още се изясняват.

Разследване и правни действия

По случая е образувано досъдебно производство, което ще разследва причините за инцидента и ще установи вината на участниците. Служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/-Шумен са оказали съдействие при извършване на огледа на мястото на произшествието.

Безопасност на пътя

Този трагичен инцидент е напомняне за всички участници в движението да бъдат внимателни и бдителни. Пешеходците не трябва да се намират на автомагистрали, където движението е бързо и опасно. Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни през нощта и при намалена видимост.

Инцидентът на АМ „Хемус“ подчертава важността на стриктното спазване на правилата за движение и безопасността на всички участници в движението. 

Симеон Караколев предупреждава: Чумата може да унищожи българското животновъдство

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments