Нови разкрития за корупционния скандал в Столична община

Карлос Контрера с нови разкрития около скандала с изхвърлянето на отпадъци

0
93
Карлос Контрера
Карлос Контрера. Снимка: ВМРО

Общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера направи нови разкрития по корупционния скандал в общината, свързан с нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Гласност беше дадена от Антикорупционния фонд преди дни. Публикуваме поста на Карлос Контрера в социалната мрежа Facebook без редакторска намеса:

„Какво всъщност се случва в Столичен инспекторат? Преди дни Антикорупционнитя фонд разпространи информация, че имало злоупотреби с депонирането на земни маси и отпадъци. В клип, озвучен от общинския съветник от ДБ – Веселин Калановски, се разказва за незаконните сметища из София. Внушението е, че служители от СИ прикривали дълги години подобни незаконни дейности. Настоящият директор на Инспектората – Недялков, разказва някакви драматични истории, размахва се някакъв запис между него и служител на СИ.

В резултат Терзиев обяви, че сега разбрал, внасял сигнал в прокуратурата – де факто срещу себе си. Ситуацията става все по-любопитна. Оказва се, че от 18.06.2024г. има внесен доклад до Терзиев за нарушения в Столичен инспекторат. Този доклад обаче не е достъпен в системата. Какво пише в него? Изобличават ли се нарушения на Недялков в него? Защо общинските съветници не са запознати? Защо е скрит от комисията по екология? Значи поне от средата на юни Терзиев е знаел за нередностите, но не е предприел нищо. Защо?

Разровиш ли го, ще се размирише! Вярно ли е, че Недялков незаконно е записвал свои служители, както и че е монтирал записи, за да наглася факти? Прокуратурата дали ще се самосезира, дали ще разследва Недялков? Какво всъщност се случва с отпадъците в София и защо градът е все по-мръсен?! Тъй като темата вече е на мясата, смятам, че прокуратурата много сериозно трябва да разследва не просто какво се случва в Столичен инспекторат, но и самия Терзиев и кабинета му, защото може да се окаже, че са знаели за нарушения и престъпления, но са направили опит да ги прикриват.

Дали Терзиев не се самопростреля в двата крака с това назначение в Столичен инспекторат?“

АКФ разкри огромна корупционна схема в Столична община

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments