Агресия в парламента: Депутат от „Възраждане“ нападна Явор Божанков

Коста Стоянов от "Възраждане" нападна народния представител Явор Божанков от "Продължаваме промяната–Демократична България". Инцидентът е заснет и разпространен в социалните мрежи

1
142
Явор Божанков
Явор Божанков. Снимка: Facebook, личен профил

Депутатът от „Възраждане“ Коста Стоянов нападна народния представител от „Продължаваме промяната–Демократична България“ Явор Божанков. За проявата на агресия в парламента съобщи самият Божанков в профила си във Фейсбук.

„Днес бях нападнат от народен представител от проруската Възраждане в кулоарите на НС. С викове ‘ей, пеал, ей пеал’. Това не е първият подобен случай. Много са. Споделям го, за да си дадем сметка на какво са способни тези хора и какво ще се случи“, пише Божанков.

Нападението над Божанков е заснето и видеото е споделено в социалната мрежа. На кадрите се вижда как се намесват и други депутати, за да прекратят конфликта.

Реакции и последици

Инцидентът предизвика остри реакции в политическите среди и сред обществеността. Много депутати и общественици осъдиха агресията и призоваха за по-голяма толерантност и уважение в парламентарните отношения.

Контекст и други новини

Докато инцидентът с Коста Стоянов и Явор Божанков привличаше вниманието, депутатите продължиха с изслушването на приложенията към доклада на временната комисия във връзка с дейността на Ивелин Михайлов – идеолог на ПП „Величие“. Докладът и приложенията са свързани с изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк“. Приложенията имат ниво на класификация за ограничено ползване, което изискваше изключване на камерите по време на заседанието.

Призив за уважение и толерантност

Инцидентите като този в парламента подчертават нуждата от повече уважение и толерантност сред народните представители. Агресията и обидите нямат място в политическите отношения и обществото трябва да се стреми към конструктивен диалог и разбирателство.

Явор Божанков сподели инцидента, за да привлече вниманието върху поведението на някои народни представители и да призове за по-голяма отговорност и етичност в парламента.

Румен Радев обсъжда назначаването на служебен премиер

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments