Владислав Панев за корупцията в СО: Схемата е „уин-уин“!

Владислав Панев коментира новите назначения

0
35
Владислав Панев
Владислав Панев. Снимка: Facebook

Владислав Панев коментира в свой пост в социалната мрежа Facebook разкритията на Антикорупционния фонд /АКФ/ за тежка корупционна схема с извозването на отпадъците в Столичната община. Публикуваме го без редакторска намеса: 

„Антикорупционният фонд е разкрил наистина впечатляваща схема за екологични престъпления под ръководството на предишната управа на Столичен инспекторат. 240 незаконни сметища за строителни отпадъци с цел да заобикалят общинското депо във Враждебна. Схемата е уин уин.

Частните фирми си спестяват таксите на депото, инспектората осигурява цялата логистика по операцията, срещу което прибира тлъсти подкупи от десетки хиляди месечно на човек.

После се чудим защо предишното ръководство на инспектората беше несменяемо толкова години. Ами хората е имало как да си купят постовете.

По тази тема няма да чуете иначе много гласовития Антон Хекимян. Нещо повече.

ГЕРБ, БСП и други гласуваха нови бордове на общинските фирми, включително и на „Софинвест“, която стопанисва депото във Враждебна. Бордове от пълни анонимници, които никой не познава. И те ще управляват бизнеса с отпадъци на милионен град.“

АКФ показа карта на нерегламентираните сметища за строителни отпадъци в София

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments