Горица Грънчарова-Кожарева: Поемам мандата с чувство за отговорност!

Тя взе мандата за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев

0
99
Горица Грънчарова-Кожарева
Горица Грънчарова-Кожарева. Снимка: Сметна палата

Кандидатът за нов служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева коментира за първи път своята номинация. Днес в 10:30 часа тя взе мандата за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. 

Горица Грънчарова-Кожарева коментира, че поема този мандат с ясното чувство за отговорност за съставяне на правителство, предаде „БТА“. Думите й бяха изречени пред държавния глава Румен Радев. 

Грънчарова-Кожарева коментира още, че ще сформира кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на ново редовно правителство. Основната му задача щяла да бъде да организира и проведе честни нови предсрочни парламентарни избори. 

Малко по-рано днес Димитър Главчев обяви, че не приема да бъде отново служебен премиер, защото искал да свали политическото напрежение в страната. Минути по-късно от Президенството съобщиха, че Румен Радев номинира Горица Грънчарова-Кожарева за поста на Главчев. 

Всичко това се случва ден, след като държавният глава проведе консултации с всички парламентарно-представени партии преди назначаването на ново служебно правителство. 

Коя е Горица Грънчарова-Кожарева – номинацията на Радев за служебен премиер?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments