„Ел Би Булгарикум“ с рекордни резултати и ново ръководство

„Ел Би Булгарикум“ бележи най-добрите си показатели за юни и юли за последните пет години, с ново ръководство и предстоящ договор с японската компания „Мейджи“

0
24
„Ел Би Булгарикум“
„Ел Би Булгарикум“. Снимка: „Ел Би Булгарикум“

„Ел Би Булгарикум“ отбелязва забележителни резултати за юни и юли 2023 г., които са най-добрите за последните пет години, след ключови промени в ръководството на компанията, съобщиха от Министерство на икономиката и индустрията /МИИ/. Според министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, който говори пред парламента, новото ръководство на дружеството е довело до значителна стабилизация и успех в няколко ключови области.

Управленски промени и подобрение в работната среда

Д-р Николов посочи, че след поемането на длъжността си е станал свидетел на сериозно напрежение между предишното ръководство на „Ел Би Булгарикум“ и различни заинтересовани страни, включително производствената база във Видин, доставчиците, търговските вериги и синдикатите. Това напрежение е било причинено от недалновидно управление, което е довело до недоволство и риск от стачки. В отговор на това, цялото ръководство е било сменено, заплатите на служителите са били повишени, а синдикатите успокоени.

Нови договори и стратегическо партньорство с „Мейджи“

Министър Николов също така обяви, че се очаква подписването на нов договор с японската компания „Мейджи“ през септември или октомври 2023 г. Този договор ще обхваща нова производствена база и нови щамове, които ще допринесат за дългосрочната печалба на „Ел Би Булгарикум“. Подписването на този договор ще бъде ключов момент за стратегическото партньорство между двете компании.

Работна група за защита на българските интереси

За да се осигури максимална защита на интересите на България и „Ел Би Булгарикум“, е сформирана междуведомствена работна група. Тази група, включваща експерти от Патентното ведомство, ДАНС, ДКК и други, работи активно по изготвянето на договор, който ще бъде представен по време на предстоящото посещение на представители на „Мейджи“.

С новото си ръководство и предстоящите стратегически договори, „Ел Би Булгарикум“ е на път да затвърди позициите си на водещ играч в индустрията. Резултатите за юни и юли са доказателство за успешната трансформация на компанията и за перспективите, които тя има пред себе си.

Временна недостъпност на електронните услуги в портала на НАП: Кога и за колко време?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments