Напрежение в „Морска администрация“-Варна: Обвинения за тормоз и нарушения

Председателят на Националния синдикат „Морска администрация“ обвинява директора на варненската дирекция в психически тормоз и нарушаване на правата на служителите

1
120
"Морска администрация"-Варна
"Морска администрация"-Варна. СНимка: "Морска администрация"-Варна, Фейсбук

В последните седмици в дирекция „Морска администрация“ във Варна назрява сериозен конфликт, който ескалира до подаването на Жалба и Сигнал до различни институции. Според председателя на Националния синдикат „Морска администрация“ Николай Друмев директорът на дирекцията капитан далечно плаване Валентин Енчев, е основният виновник за „напрегната до краен предел работна атмосфера“ за 23-ма служители.

„Човек, който е с психични отклонения и откровено извършва невероятен тормоз над всички служители в агенцията“, заяви Друмев в писмо до Искра.бг. Той допълва, че Енчев упражнява засилен психически натиск върху служителите, използвайки груб тон, заплахи за уволнение и натиск при изпълнение на преките им задължения.

Ситуацията е довела до подаването на жалби до Комисията за защита от дискриминация /КЗД/.

„Прикачвам двете решения на КЗД и решението на Върховния административен съд, с което се потвърждава второто решение на КЗД след обжалване от Енчев. Моето дело пред КЗД за дискриминация чака решение – преписка н-р 194/2022 г.“, пояснява Друмев. Той също така информира, че по негова жалба до прокуратурата за подправяне на данни и издаване на официален документ с невярно съдържание е образувана преписка в Окръжна прокуратура-Варна.

По думите на Друмев през годините има множество сигнали от служители срещу Енчев, но без резултат.

„През годините има множество сигнали от служители срещу него до изпълнителния директор и до министъра – без резултат. Последно преди около месец имаше жалба от инспектор до Европейската агенция за морска безопасност /EMSA/ за неправомерна намеса в работата на държавния пристанищен контрол /ДПК/ на единствения останал инспектор“, добавя Друмев.

Ситуацията в дирекцията остава напрегната, а бъдещето на „Морска администрация“-Варна изглежда неясно, ако не се вземат мерки за разрешаване на конфликта и подобряване на работната среда.

От Искра.бг оставаме отворени за всички засегнати страни в казуса да се изкажат.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Измамници използват снимки на болни деца за фалшиви дарителски кампании

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Стоянова
Стоянова
29 дни по-рано

Този Енчев го познавам и всичко написано за него е вярно!!! Абсолютен гадняр и психопат! Много корумпирана личност!