Мобилното приложение „еЗдраве“ вече ще напомня за профилактични прегледи

Модулът „Дългосрочна грижа за пациента“ в „еЗдраве“ предлага персонализирани известия за профилактични прегледи, с цел повишаване на здравния статус на гражданите

0
34
Министерство на здравеопазването
Министерство на здравеопазването. Снимка: МЗ

Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ представиха новата функционалност на мобилното приложение „еЗдраве“ – модул „Дългосрочна грижа за пациента“. Този модул ще предоставя на потребителите персонализирани известия за предстоящи профилактични прегледи, в зависимост от техните индивидуални характеристики като пол и възраст.

Проактивна грижа и персонализирани известия

Новата функция има за цел да подпомогне предоставянето на персонализирана грижа и проактивна помощ, като потребителите ще получават нотификации за правата си относно профилактични прегледи, покрити от Здравната каса. Тези известия ще помогнат на гражданите да следят за своето здраве, увеличавайки тяхната лична отговорност и ангажираност към здравния им статус.

Модулът обхваща както възрастните лица, така и новородените, които са регистрирани в системата чрез модул „Болничен престой“. Новите функционалности ще бъдат напълно активни от началото на септември 2024 г.

Улеснен достъп до електронното здравно досие

Освен известията, новият модул предлага и подобрен начин за достъп до електронното здравно досие чрез мобилно устройство. От септември 2024 г. гражданите ще могат да се сдвоят с приложението „еЗдраве“ чрез еднократно посещение на офис на „Информационно обслужване“ АД, Районна здравноосигурителна каса (РЗОК) или Регионална здравна инспекция (РЗИ). Процедурата ще бъде бърза, лесна и безплатна, като ще изисква само валиден личен документ.

Важна стъпка в дигитализацията на здравеопазването

Зам.-министърът на здравеопазването доц. Петко Стефановски подчерта, че с въвеждането на тази функционалност България се нарежда сред водещите държави по отношение на електронизацията в здравеопазването. Разработеният от „Информационно обслужване“ АД модул е важна стъпка към модернизирането на здравната система и улесняването на достъпа до здравни услуги.

Защо спортът е важен след 40? Кои са най-добрите спортове за тази възраст

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments