Критична ситуация във вилна зона Дондуково, огънят се насочва към село Свежен

Огънят обхваща гората и се насочва към село Свежен, местните власти призовават за спешна помощ от доброволци

0
114
Пожар
Пожар. Снимка: МВР

Голям пожар избухна във вилна зона Дондуково, община Брезово, обхващайки няколко вили и част от гората. Огънят се разпространява бързо и се насочва към близкото село Свежен, създавайки сериозна опасност за района.

Призив за помощ

Директорът на Областната пожарна служба старши комисар Васил Димов и кметът на община Брезово инж. Калин Калапанков, които са на място, отправиха спешен призив към доброволците да се включат в борбата с огъня. Сборният пункт за желаещите да помогнат е на язовир Дондуково.

Инструкции за доброволците

Местните власти молят доброволците да се оборудват с лопати и други подходящи инструменти за гасене на пожар, както и да носят подходящо облекло за работа в опасни условия. Тяхната помощ е от съществено значение за ограничаване на пожара и предпазване на селото и околната природа от допълнителни щети.

Текуща ситуация

Огънят продължава да се разпространява, въпреки усилията на пожарникарите, и ситуацията остава критична. Местните власти предприемат всички възможни мерки, но допълнителната помощ от доброволци е от жизненоважно значение за успешното овладяване на пожара.

Българската история с Румен Петков: Непобедимият Цар Симеон I Велики, разтърсил Византия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments