Българският туристически бизнес с призив към правителството: Спрете честите смени на министри

Туристическият сектор в България настоява за стабилност и предвидимост, предупреждавайки, че честите смени на министри вредят на икономиката и затрудняват решаването на ключови проблеми

0
29
Плаж, Слънчев бряг, България
Плаж. Снимка: Facebook

Българският туристически бизнес се обърна с остър призив към новоизбрания служебен министър-председател Горица Грънчарова–Кожарева, настоявайки да се спрат честите и необосновани смени на министри. Според представителите на бизнеса, политическата несигурност и постоянните промени в правителството имат пагубен ефект върху икономиката на страната.

Вредите от честите смени на министри

В своето изявление, лидерите на туристическия бранш подчертават, че смяната на министри на всеки 3-4 месеца създава несигурност и парализира усилията за решаване на ключови проблеми, с които секторът се сблъсква. Представителите на бизнеса отбелязват, че са инвестирали значително време и усилия в срещи с различни министерства, за да се справят с проблемите, свързани с издаването на визи за служители извън Европейския съюз, както и с високите сметки за електроенергия.

„Смяната на министри прекъсва тези процеси и ни връща обратно в изходна позиция, точно когато трябва да се фокусираме върху предоставянето на услуги на туристите в разгара на летния сезон“, споделят представителите на бизнеса.

Нуждата от стабилност и предвидимост

Бизнесът призовава за стабилност и предвидимост, като настоява министрите да бъдат сменяни единствено поради несправяне с работата си, а не под политически натиск.

„Българският бизнес няма време за политически игрички“, заявяват от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България и Браншовата асоциация на ресторантьорите–София.

Според тях е необходимо да се даде възможност на настоящите министри да работят и да се справят с предизвикателствата, пред които е изправен туристическият сектор, без да бъдат постоянно сменяни и да се нарушава процесът на вземане на важни решения.

Туристическият бизнес в България настоява правителството да се фокусира върху стабилността и ефективното управление, за да може секторът да функционира нормално и да посрещне предизвикателствата на настоящата икономическа среда.

10 топ съвета: Как да се събудите без махмурлук след консумация на алкохол

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments